Middenbouw

          

In de middenbouw ontwikkelt het kind zich verder in de doorgaande lijn die individueel is opgebouwd. De materialen die in de onderbouwgroep worden gebruikt zijn voor een deel ook aanwezig in de middenbouw, natuurlijk aangevuld met nieuwe. De nadruk komt meer te liggen op instrumentele vaardigheden als lezen, rekenen, taal en schrijven. Uitgangspunt blijft dat het kind op zijn of haar eigen niveau en naar eigen behoefte en belangstelling kan werken. Er zijn streefdoelen waaraan uw kind aan het einde van het schooljaar moet hebben voldaan. De kinderen werken met een weekkaart, waarop ze hun gemaakte werk kunnen aantekenen. Ook kan de leerkracht hierop eventuele opmerkingen of opdrachten plaatsen.

In de middenbouw wordt gebruik gemaakt van aanvullende methodes in aansluiting op het Montessorimateriaal.  In groep 5 wordt aandacht besteed aan de boekbespreking en het behandelen van zelf uitgekozen krantenartikelen.

In dit document bespreken we de regels en afspraken, schooltijden en overige roosters aan bod. Tevens  lichten we er een aantal aandachtspunten uit. Dit document is anders dan de schoolgids en is uitsluitend gericht op de middenbouw. Voor algemene informatie over onze school raden wij u aan ook de schoolgids te lezen.  

 

          

Contact

  • Montessorischool 'Het Mozaïek'
  • Fazantenkamp 157-158
  • 3607 CH Maarssen
  • 0346-590848